Michel Hink

PGA - B Professional. Geeft privélessen, jeugdlessen, groepslessen en clinics.

Ik zal mij even kort voorstellen: mijn naam is Michel Hink, ik ben 41 jaar oud en woon in Zuid-Scharwoude met mijn vrouw en drie fantastische dochters.

Mijn leven heeft altijd uit sporten bestaan. Vroeger heb ik veel gevoetbald en getennist. Na mijn voetbalcarrière heb ik de golfsport ontdekt. Ik was een jaar of 23 toen mijn vader mij meenam naar de golfbaan. In eerste instantie was ik wat sceptisch over de golfsport, maar al snel greep het spel mij. Ik bleek aanleg te hebben en al snel was ik dagelijks aan het trainen om mijzelf te verbeteren. Dat heeft altijd in mij gezeten als sporter. Als ik iets leuk vind, ga ik er voor de volle 100% voor.

Op mijn 25e ben ik begonnen als tennisleraar bij TC Langedijk. Daar ben ik nu zestien jaar hoofdtrainer. Eigenlijk kriebelde het al jaren om ook als golfleraar aan de slag te gaan. Bijna twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding tot PGA Professional. Ik heb de kans gekregen van René om op mijn eigen club les te mogen geven. Dat is een droom die werkelijkheid is geworden. Soms denk ik: dat had ik al veel eerder moeten doen… Maar de dingen lopen weleens anders en het is natuurlijk fantastisch dat het nu wel zover is! 

Zelf heb ik eigenlijk vanaf het begin competitie gespeeld met Heren 1 van Dirkshorn. We hebben de afgelopen jaren mooie resultaten behaald en hopen dat nu met een mooie selectie te kunnen voortzetten. Er is nog steeds hoop dat de pro’s uiteindelijk ook weer mee mogen doen aan de competitie. Ik hoop het echt, want ik mis het stukje competitie in teamverband enorm!

We hebben een ontzettend leuk team met elkaar en zijn vol energie om op Golfbaan Dirkshorn iets moois neer te zetten met de DGA. 

Ik hoop jullie snel te zien op onze prachtige golfbaan!

Sportieve groet, 
Michel